Nieuws   Proud Experts

Proud FX versnelt verder en breidt uit met consultancytak

Het nieuwe label heet Proud Consultants en richt zich op operationele vernieuwing op het vlak van procesinrichting, data en sturing.

header image

Nijmegen, 1 april 2021 – Proud FX, de holding achter de financiële managed outsouring-organisatie Proud Experts en digital agency Proud Nerds lanceert per 1 april een consultancytak, Proud Consultants geheten. Het organisatieonderdeel richt zich zowel zelfstandig als in het verband van de Proud-onderdelen op implementatie van data-, sturings- en inrichtingsvraagstukken.

De dagelijkse besturing van Proud Consultants ligt in handen van David Renet en Thijs van Hulst, voormalige associate partners van First Consulting en Bart Loos en Remko IJmker, van het voormalige Link Consultancy.

Het team bestaat momenteel uit vijftien consultants en is per direct op zoek naar versterking. Proud Consultants brengt expertise op het gebied van programma- en projectmanagement in operationele procesverbetering, datamanagement en (grootschalige) implementaties. Het label richt zich op de energie-, infrastructuur- en financiële sector.

Pragmatische aanpak

Proud Consultants wil net als  ‘grote broer’ Proud Experts dichtbij de operatie van opdrachtgevers staan. David Renet vertelt: “Onze oplossingen dragen bij aan relevante en blijvende verandering. We werken niet van PowerPoint, maar staan graag midden in de dagelijkse praktijk van opdrachtgevers. In de financiële branche ondersteunen we al een tijdje in projecten van Proud Experts. Verder ontwikkelen we bijvoorbeeld samen oplossingen rondom de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel.”

Vernieuwing van klantprocessen

De ondernemers achter Proud FX zijn Michiel Koopman, Ivo van Zuidam, Jack van Poll en Aljosja Vos. Michiel Koopman, algemeen directeur van Proud Experts, signaleert dat er steeds meer behoefte is aan specialistische expertise op het vlak van procesvernieuwing: “Onze opdrachtgevers willen efficiencyslagen maken en flexibiliseren, maar ook versnellen in de structurele vernieuwing van klantprocessen, vooral als het gaat om customer experience en de inzet van data.” Ivo van Zuidam vult aan: “Proud Consultants gaat dat soort verandertrajecten begeleiden, zelfstandig en in projecten van Proud Experts. Het label beweegt zich over de domeinen technologie, proces en change.”

Proud FX

De Proud-organisatie als geheel groeide de afgelopen anderhalf jaar van zo’n 150 naar inmiddels ruim 500 medewerkers. Proud Experts neemt klantprocessen (zoals hypotheekadvies en -acceptatie, schadebehandeling en Customer Due Diligence) over van financiële opdrachtgevers. Zusterbedrijf Proud Nerds richt zich op digitale vernieuwing en verzorgt in projecten van Proud Experts de UX-optimalisatie. Het nieuwe organisatieonderdeel Proud Consultants houdt zich in eigen trajecten en de projecten van Proud Experts bezig met implementatie van operationele data-, sturings- en inrichtingsvraagstukken. De labels van Proud FX opereren vanuit meerdere locaties in Nijmegen.