Nieuws   Proud Experts

Artikel AMWeb over toename hypotheekaanvragen

Het aantal hypotheekaanvragen zit weer in de lift. Hoe weten hypotheekverstrekkers deze toename te verwerken? Outsourcingpartijen hebben het in ieder geval weer drukker, wat in de ogen van Michiel Koopman (Proud Experts) aantoont dat er vorig jaar fors is gesneden in het personeelsbestand.

header image

bron: AMWeb, 15 januari 2024

 

Het aantal hypotheekaanvragen zit weer in de lift. Hoe weten hypotheekverstrekkers deze toename te verwerken? Outsourcingpartijen hebben het in ieder geval weer drukker, wat in de ogen van bestuurder Michiel Koopman (Proud Experts) aantoont dat er vorig jaar te veel is gesneden in het personeelsbestand, met name in het flexibele deel. Vertraging ligt volgens hem op de loer. Echter, navraag in de branche leert dat men zich niet in dat beeld herkent.

'Paniek bij ieder kuchje'

Met name bij het uitvoeren van mid-office- en customer due diligence-werkzaamheden moet Proud Experts weer veelvuldig bijspringen, ervaart de bedrijfseigenaar. Iets wat volgens hem voortvloeit uit het feit dat veel hypotheekverstrekkers eind 2022 en begin 2023 bovenmatig sneden in hun personeelsbestand, met name in de flexibele schil.

 

Vertraging dreigt

En daarmee dreigen verstrekkers zich op hun beurt weer in de vingers te snijden door een gebrek aan flexibiliteit. Koopman: “Het loopt dan spaak. Klanten worden ontevreden, moeten langer wachten op een definitieve offerte, de rente kan verlopen en daarmee op ongunstige wijze veranderen, maar er is vooral niets zo vervelend als in onzekerheid moeten zitten, omdat je niet weet of het wel gaat lukken met het je hypotheek.”

Benieuwd naar het

hele artikel?

Je leest het volledige artikel op de website van AMWeb