Nieuws   Proud Experts

Artikel Customerfirst over robotisering

Proud Experts heeft een steekproef gedaan onder jonge Nederlanders waaruit blijk dat maar liefst 90% voor financiële zaken liever contact heeft met een mens dan met een chatbot. Customerfirst heeft de uitkomsten van de steekproef verwerkt in een artikel waarbij Michiel Koopman zijn visie geeft over robotisering.

header image

bron: Customerfirst, 13 juli 2023

 

Jonge Nederlanders hebben voor financiële zaken liever contact met een mens dan een chatbot, terwijl ze alle andere bankzaken bij voorkeur digitaal afhandelen.

Deze opmerkelijke conclusie blijkt uit een steekproef van Proud Experts onder meer dan tweehonderd jonge Nederlanders tussen 18 en 30 jaar. Met een absolute voorkeur voor digitaal contact zien jonge Nederlanders de service van grootbanken in de toekomst vooral via web en app lopen, maar wel met behoud van contact met mensen. Het merendeel van de jongeren geeft te kennen bankzaken het liefst volledig online (60%) te willen doen. Het hebben van een goede app vindt ruim de helft (56%) dan het allerbelangrijkst aan een bank. ‘Het is goed dat banken weten dat deze generatie echt de voorkeur geeft aan online en gemak. Als banken geen klanten willen verliezen, moeten ze daar ook in de toekomst weer vol op inzetten’, verklaart Michiel Koopman van Proud Experts.

Benieuwd naar het

hele artikel?

Je leest het volledige artikel op de website van Customerfirst.