Nieuws   Proud Experts

Stijgende vraag naar kantoren, maar in binnenstad is geen ruimte

Michiel Koopman, oprichter van Proud Experts, is geïnterviewd door Jacqueline van Ginneken van de Gelderlander over de toenemende vraag naar kantoorlocaties in de stad. Er is een stijgende vraag merkbaar naar kantoorplekken in of dichtbij het centrum, in de buurt van horeca en station. Het aanbod in de steden wordt echter steeds kleiner. Ook in Nijmegen is er een grote schaarste aan kantoren.

header image

bron: De Gelderlander, door Jacqueline van Ginneken

 

Geen trommeltje met boterhammen met pindakaas van thuis, maar tussen de middag even naar dat leuke lunchtentje voor een cappuccino en een geitenkaas-salade. Of na het werk nog een biertje drinken met de leuke collega’s in de stad -horeca is essentieel. En daarna met de trein naar huis. Michiel Koopman van Proud Experts weet hoe belangrijk het is om met zijn bedrijf in het centrum van de stad te zitten.

Want zijn bedrijf heeft altijd in het centrum gezeten. Binnenkort verhuist Proud Experts , dat werkt in opdracht van grote banken en verzekeraars, naar een nieuwe locatie en wéér in hartje stad. Het nieuwe pand is wel de helft kleiner, maar groot zat voor de 250 medewerkers. 

De 2500 vierkante meters die het bedrijf nu huurt, heeft Proud Experts niet meer nodig. De hele week op kantoor werken, dat gebeurt niet meer. Collega's werken grotendeels thuis, ook ná corona.

Trend

Het verhaal van Proud Experts past in een trend. De werknemer van nu bepaalt zelf wanneer hij thuis of op kantoor werkt. Dat kan ook, want sinds de covidpandemie hebben kantoormedewerkers kunnen kennismaken met het hybride werken: deels thuis, deels op het werk.

Het nieuwe kantoor moet bovendien inspireren. Geen steriele vergaderkamers maar leuke overlegunits. Werken doe je thuis, ontspannen op kantoor. Michiel Koopman van Proud Experts: ,,Het moet leuk zijn om op kantoor te zijn, om te brainstormen, om elkaar te ontmoeten. Hier komt bijvoorbeeld ook een Fika Lounge.” Een fika is de Zweedse koffiebreak. De Fika Lounge -koffiecorner- is een manier om de werknemers te verleiden regelmatig naar het werk te komen.

En die kantoren moeten dan ook een goed energielabel hebben want dat bewustzijn is overal goed aanwezig, blijkt uit een rondgang langs makelaars en ondernemers. Kantoorgebouwen moeten sinds dit jaar minimaal energielabel C hebben, dat is een wettelijke verplichting.

Toen het huurcontract van Proud Experts afliep, was dat een mooi moment om opnieuw te gaan kijken, zegt Michiel Koopman. Want niet alleen het aantal vierkante meters was te veel, ook de energiekosten wogen mee. ,,Verduurzaming is belangrijk. Ons nieuwe kantoor wordt momenteel verbouwd: er komt vloerverwarming, een luchtverversingssysteem, klimaatbeheersing.” En een Fika Lounge dus.

Benieuwd naar

het hele artikel?

Je leest het volledige artikel online op de Gelderlander. Maak een gratis account aan en je kunt het premium artikel lezen via de volgende link.