Full Experience   Proud Experts
Cases Fx Full Experrience Hero Cases Fx Full Experrience Hero Cases Fx Full Experrience Hero

we are _

the full experience® company

jumping arrow
FULL EXPERIENCE

De ideale klantreis in kaart brengen

Wij zien Customer Experience (CX) als onlosmakelijk verbonden met User Experience (UX). Het complementaire karakter van beide, uitgedrukt in de Full Experience (FX), vormt volgens ons de basis voor een klantgerichte organisatie.

Onze opdrachtgevers hebben zelf vaak een duidelijk beeld over de ideale klantreis, of customer journey, die ze willen bieden. Proud Experts kan hierbij ondersteunen. We leveren een bijdrage aan het in kaart brengen van deze customer journey, het ontwerp, de organisatie en realisatie ervan. Onze Full Experience gedachte gaat echter nog een stap verder; om klantverwachtingen echt te kunnen overtreffen, kijken wij niet alleen naar de Customer Experience, maar besteden we ook aandacht aan de User Experience. We doen dit door de inzet van onze consultants, die met hun jarenlange ervaring en de juiste mentaliteit daadwerkelijk waarde toevoegen aan de klantreis.

Fx Model2
Fx Model2 Fx Model2
Combineren
Combineren Combineren
DE KRACHT VAN HET

Combineren

Proud Experts is specialist op het gebied van CX. Onze samenwerkingspartner Proud Nerds is expert op het gebied van UX. Samen brengen we een nieuw fenomeen op de markt: FX.
OP WEG NAAR

De juiste balans

Vanaf het moment waarop de customer journey in kaart wordt gebracht tot de uitvoering - UX als onderdeel van CX gedurende het hele proces - is volgens ons het fundament van iedere goede klantreis. Deze disciplines zijn dan ook met elkaar verweven, de één is niet noodzakelijkerwijs belangrijker dan de ander. De uitdaging ligt in het vinden van de juiste balans. Zo hebben UX- en CX-professionals complementaire vaardigheden, maar werken ze nog niet nauw samen, en excelleren organisaties meestal óf in UX óf in CX. En juist daar ligt de toegevoegde waarde van FX. Door slim gebruik te maken van de expertise van onze Proud Nerds en Proud Experts bieden wij onze opdrachtgevers de mogelijkheid om CX en UX samen te brengen tot FX.

full width image
bouncing arrow
Wij creëren

Positieve impact

Om FX te concretiseren, maken we gebruik van een getoetst model waarbinnen de juiste balans tussen CX en UX wordt geborgd. Aan de hand van dit model wordt zichtbaar hoe opdrachtgevers hun ideale klantreis in kaart kunnen brengen, vorm kunnen geven, welke concrete stappen daarvoor nodig zijn en welke impact dit heeft op de strategie, structuur, procesinrichting en IT-inrichting van de organisatie. Het resultaat van dit model is voor een aantal van onze opdrachtgevers al zichtbaar in de vorm van een hogere klantwaardering.

Meer weten?

FX in de praktijk

Lees in onze FX case hoe wij onze FX filosofie toepassen voor onze opdrachtgevers.