Cases   Proud Experts
Hero Solarif Hero Solarif Hero Solarif

we are _

customer care & claimhandling

jumping arrow
the challenge

Bemensing en flexibiliteit

Solarif is een kleine organisatie die internationaal actief is binnen het domein van het verzekeren van zonne-energie installaties. De afgelopen jaren zijn er veel verschuivingen geweest in hun werknemerspool, wat heeft geleid tot een kwetsbare bezetting die niet bestand is tegen calamiteiten of de groei die zij nu doormaken. Daarom was Solarif op zoek naar een partner die ontzorgt op het gebied van bemensing en flexibiliteit, waarbij de continuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd blijft.

Intro Solarif
Intro Solarif Intro Solarif

Over Solarif

Solarif is een internationale organisatie die actief is in de wereld van zonne-energie. De verzekeringstak van Solarif regelt passende verzekeringen voor bedrijven die willen profiteren van zonne-energie, zonder dat ze grote (bedrijfs)risico’s lopen.

 • Onafhankelijk
 • Internationaal actief
 • Specifiek product
case detail image

Ondersteuning op het gebied van capaciteit en professionalisering 

Enerzijds wenste Solarif op zeer korte termijn ondersteuning op het gebied van Customer Care, Polisadministratie en Claimhandling ter opvang van het verloop van medewerkers. Anderzijds zocht Solarif naar een betrouwbare partner die deze activiteiten volledig over kon nemen in de vorm van een managed outsourced oplossing zodat zij zich zelf volledig konden focussen op de groei van de organisatie. Daarbij was het van belang dat hun partner goed om kon gaan met het variërende aanbod van activiteiten, veel aandacht zou besteden aan zowel kwaliteit als klantgerichtheid en tevens mee kon denken over de optimalisatie van hun dienstverlening. Solarif heeft in Proud Experts de juiste partner gevonden.

Ontwerp

 • Managed outsourcing als structurele oplossing 
 • Customer Care 
 • Polisadministratie 
 • Claimhandling 
 • Procesinrichting 
 • Technische inrichting 
 • Werving en selectie 
 • Projectaansturing 
 • Kwaliteitsmonitoring 

Organisatie

Om Solarif optimaal te kunnen ondersteunen bij de realisatie van haar ambities, heeft Proud Experts een team samengesteld van vier multiskilled specialisten die zowel Customer Care, Polisadministratie als Claimhandling uitvoerden. Deze specialisten waren in het bezit van Wft Basis en in het bezit of studerende voor Wft Schadeverzekering Particulier en Wft Schadeverzekering Zakelijk en hadden allen een passie voor klantgerichtheid. Het team werd dagelijks aangestuurd door een teamleider, die tevens verantwoordelijk was voor personeelszaken, kwaliteitsmonitoring en coaching van de specialisten. Op tactisch niveau fungeerde een projectmanager als aanspreekpunt voor Solarif. Zij was verantwoordelijk voor de implementatie en hield gedurende de loop van het project het overzicht en focuste zich op continue optimalisatie. Tenslotte werd er gebruik gemaakt van Planning en Reporting voor het bepalen van de optimale bezetting en het verschaffen van inzicht aan de hand van rapportages. Proud Experts droeg ook zorg voor de technische ondersteuning gedurende het project.

Case Solarif Sfeer Case Solarif Sfeer Case Solarif Sfeer

Flexibiliteit

Proud Experts biedt optimale schaalbaarheid. Met een flexibiliteit van 35% in een periode van twee weken wordt het werkaanbod optimaal opgevangen.

Realisatie

Proud Experts heeft zelfstandig de volledige Customer Care, Polisadministratie en Claimhandling voor Solarif verzorgd. Hiervoor is een team ingericht met ervaren specialisten die multiskilled opgeleid zijn om continue in te kunnen spelen op het veranderende aanbod. Proud Experts heeft gebruik gemaakt van een opschaalmodel om de continuïteit van Solarif te garanderen. Binnen een periode van twee weken had Proud Experts de mogelijkheid om haar capaciteit met 35% op te schalen terwijl de kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd bleef.

Doorontwikkeling 

Naast de realisatie van Customer Care, Claimhandling en Polisadministratie, hebben onze Proud Experts Solarif geholpen bij het professionaliseren van haar processen. Op basis van onze expertise en de resultaten gedurende het project zijnalle processen gestructureerd en vastgelegd. Daarnaast is er wekelijks aandacht besteed aan procesoptimalisatie en kwaliteitsverbetering. De dienstverlening van Proud Experts heeft ertoe geleid dat Solarif zich weer volledig kan focussen op haar ambities; het realiseren van de gewenste groei.

quote

“Proud Experts biedt een totaalservice, een oplossing van A tot Z”

Harry Wolkenfelt


CEO en oprichter Solarif

Meer weten?

Neem contact op

Onze Proud Experts staan voor je klaar om samen jouw uitdagingen te bespreken en te kijken naar oplossingen op korte- en lange termijn.